Om Eborn Interactive

Eborn Interactive levererar interaktiva lösningar till företag och webb-, reklam- och kommunikationsbyråer. Huvudfokus ligger på produktion av webbsajter med WordPress som CMS-plattform, med det kan även handla om bannerproduktion och animation.

Eborn Interactive bygger sajter från scratch, antingen från färdiga designskisser eller så är vi också med och utformar designen. Resultatet ska vara aptitligt såväl på utsidan som på insidan. Det vill säga, sajten ska inte bara se bra ut och vara användarvänlig för besökaren. Den ska också vara så enkel som möjligt att underhålla och uppdatera för administratören, något som vi lägger extra stort fokus på.

Det lilla, stora företaget

Eborn Interactive arbetar i nätverk. Istället för att fokusera på att växa genom anställningar har vi knutit till oss samarbetspartners inom olika expertområden. Detta skapar en flexibilitet som gör att vi kan få ekonomi i såväl små som stora projekt och kan ge optimal service till alla våra kunder. Vi kan också ta oss an mer omfattande projekt som innefattar mer än endast en webbsida, t ex grafisk identitet, texter, foto, reklam- och företagsfilmer.

The man behind

Eborn Interactive drivs av mig, Ola Eborn. Jag har bakgrund som grafisk formgivare med 28 års professionell erfarenhet i bagaget. Jag har arbetat med såväl webbdesign, trycksaksdesign, 3d modellering/animation, flash samt även en del apputveckling. Jag har gått från renodlad grafisk designer till en allmer tekniskt orienterad webbutvecklare. Idag är webbprogrammering min primära syssla där min core business är att ta fram skräddarsydda WordPressbaserade webbsajter där programspråk som php, javascript, CSS och HTML är min vardag. Dock har jag givetvis även stor nytta av mitt grafiska öga i mitt arbete då användarvänlighet och ett fräscht och modernt yttre är en minst lika viktig komponent för en lyckad hemsida som att den är väl tekniskt fungerande.

Varför WordPress?

WordPress är ett CMS-verktyg (Content Management System). På svenska, publiceringsverktyg. Detta används för att sajtadministratören ska på ett smidigt sätt kunna uppdatera innehållet på sin hemsida. Det finns en rad olika CSM-verktyg på marknaden. Vissa kostar pengar i form av licenser och andra använder sig av öppen källkod och är gratis att använda. WordPress tillhör den senare kategorin och känns idag som det självklara valet ifall man vill arbeta med en licensfri plattform. Det är det överlägset största publiceringsverkyget med en enorm community som arbetar med att ständigt utveckla det. WordPress gränssnitt är mycket användarvänligt och det är enkelt att anpassa precis som man önskar.

Färdiga teman och sidbyggare * – nej tack!

Eborn Interactive bygger alltid sina WordPress-hemsidor från grunden och utgår aldrig från något färdigt tema eller någon extern sidbyggare. Ett färdigt tema och extern sidbyggare * kan vara en bra lösning för den som snabbt vill få upp en hemsida för en billig penning men är man seriös med sin hemsida tycker vi det är en dålig lösning.

Ett färdigt tema/sidbyggare * är framtagna för att man själv ska kunna anpassa och bygga upp sin sida efter ens behov utan att behöva kunna skriva någon kod. Det låter kanske bra men baksidan med denna approach blir att man ofta får mycket mer än vad man har behov av vilket gör hemsidan betydligt krångligare att administrera och hålla uppdaterad än vad den borde vara när väl sida är färdigbyggd. Sällan får man heller exakt vad man vill ha utan man får vara beredd att kompromissa med de lösningar som erbjuds.

Det krävs också en stor mängd kod för att bygga en lösning som sedan kan byggas upp utan kodkunskaper vilket kan göra hemsidan långsam och seg när man besöker den och även medföra säkerhetsrisker. Skulle man sedan vilja bygga ut hemsidan med funktioner som inte ryms inom vad temat/sidbyggaren * kan erbjuda kan det ofta vara mycket krångligt och bli kostsamt.

Det är därför vi undviker färdiga teman och sidbyggare *, för att kompromisslöst kunna ge en snabbnavigerad och lättadministrerad hemsida, skräddarsydd helt efter varje kunds unika behov, önskemål både vad gäller funktionalitet som utseende.

Däremot, har ni redan en hemsida idag som bygger på ett färdigt tema/sidbyggare * så är det inget hinder för oss att hjälpa er till en bättre upplevelse, oavsett om det handlar om ren styling till nya funktioner etc.

* Med extern sidbyggare menas t ex Elementor eller DIVI. WordPress har sedan en tid en egen variant av sidbyggare, Gutenberg. Denna använder vi med fördel i våra byggen eftersom lösningen är mycket flexibel och går att skräddarsytt anpassa efter varje kund unika behov och önskemål.