×
Webbdesign/Webbutveckling i Malmö
En del av kommunikationssamarbetet

Om Eborn Interactive

Eborn Interactive levererar interaktiva lösningar till företag och webb-, reklam- och kommunikationsbyråer. Huvudfokus ligger på produktion av webbsajter med WordPress som CMS-plattform, med det kan även handla om bannerproduktion och animation.

Eborn Interactive bygger sajter från scratch, antingen från färdiga designskisser eller så är vi också med och utformar designen. Resultatet ska vara aptitligt såväl på utsidan som på insidan. Det vill säga, sajten ska inte bara se bra ut och vara användarvänlig för besökaren. Den ska också vara så enkel som möjligt att underhålla och uppdatera för administratören, något som vi lägger extra stort fokus på. Moderna tekniker som responsivitet, CSS3 och HTML5 är ett självklara inslag i sajtbygget. Vi erbjuder även utökad SEO-optimering för bättre placering i söklistorna.

Läs vad våra kunder tycker om oss »

Det lilla, stora företaget

Eborn Interactive arbetar i nätverk. Istället för att fokusera på att växa genom anställningar har vi knutit till oss samarbetspartners inom olika expertområden. Detta skapar en flexibilitet som gör att vi kan få ekonomi i såväl små som stora projekt och kan ge optimal service till alla våra kunder. Vi kan också ta oss an mer omfattande projekt som innefattar mer än endast en webbsida, t ex grafisk identitet, texter, foto, reklam- och företagsfilmer.

The man behind

me_squareEborn Interactive drivs av mig, Ola Eborn. Jag har bakgrund som grafisk formgivare med 23 års professionell erfarenhet i bagaget. Jag har arbetat med såväl webbdesign, trycksaksdesign, 3d modellering/animation, flash samt även en del apputveckling. Jag har gått från renodlad grafisk designer till en allmer tekniskt orienterad webbutvecklare. Idag är webbprogrammering min primära syssla där min core business är att ta fram skräddarsydda Wordpressbaserade webbsajter och programspråk som php, javascript, CSS och html är min vardag. Dock har jag givetvis även stor nytta av mitt grafiska öga i mitt arbete då användarvänlighet och ett fräscht och modernt yttre är en minst lika viktig komponent för en lyckad hemsida som att den är väl tekniskt fungerande.

Varför WordPress?

WordPress är ett CMS-verktyg (Content Management System). På svenska, publiceringsverktyg. Detta används för att sajtadministratören ska på ett smidigt sätt kunna uppdatera innehållet på sin hemsida. Det finns en rad olika CSM-verktyg på marknaden. Vissa kostar pengar och andra använder sig av öppen källkod och är gratis att använda. WordPress tillhör den senare kategorin. Bland gratisalternativen finns även där en uppsjö av alternativ där WordPress, Drupal och Joomla är bland de mest använda.

Efter att ha testat både Joomla och Drupal har jag kommit fram till att WordPress är det överlägset mest användarvänliga systemet av de tre. Det har ett modernt och lättöverskådligt gränssnitt och är enkelt att skräddarsy för olika specifika önskemål. Många kanske förknippar WordPress med bloggar och att det enbart är ett verktyg för att skapa bloggar med. Det är riktigt att WordPress från början byggdes just för detta ändamål, men idag har det utvecklats till ett fullfjädrat CMS. Världens största sådana dessutom.